Lavt selvværd og selvtillid

Selvværd og selvtillid handler om den måde en person ser sig selv på, de indre billeder man har af sig selv og sine omgivelser og relationer.

I en sund, støttende barndom udvikler man gerne en sund relation til selvet. Traumer, mobning, kriser, tab og sorg kan ændre dette forhold. Jo tidligere i livet sådanne situationer forekommer, des mere skade kan de ofte lave. Nogle gange kan det resultere i at man selv bliver sin egen værste kritiker eller fjende.

Når jeg arbejder med selvværds og selvtillidsproblemer, forsøger jeg altid at finde årsagen og den omtrentlige tid, hvor den negative ændring af selvopfattelsen fandt sted.

Hver klient, hver situation, hvert liv er unikt.

Af den grund er en god forståelse af situationen vigtig at begynde med. Det næste skridt er at blive bevidst om de indre tanker og billeder, for at finde de værktøjer klienten har brug for, til at kunne se og håndtere de specifikke situationer på en ny og mere hensigtsmæssig måde. Jeg støtter klienterne hele vejen igennem processen med at opbygge et positivt og stærkt selvværd.