Traume, Krise, sorg og seksuelle overgreb

Konsekvenserne af traumer og PTSD er i høj grad afhængig af :

Ofrets alder
Typen af traumet
Reaktion på traumet
Støtten offeret modtog bagefter

Den som har været igennem en traumatisk situation er ikke kun berørt af traumet i sig selv, men også af sin egen reaktion på traumet. Daglige påmindelser om begivenheden kan blive ekstreme, hvilket resulterer i dissociationer, mareridt, panikanfald og flashbacks.

Visuelle eller auditive flashbacks er de mest almindelige. De kan opleves med en sådan realisme og intensitet, at her og nu opløses og personen oplever den traumatiske hændelse igen.

Jeg har arbejdet med traume og PTSD siden 2004. Terapeutisk fokuserer jeg mit arbejde på at styrke mine klienternes indre ressourcer og tillid til sig selv. Kropsbevidsthed, værktøjer til at styre flashbacks og symptomer er en prioritet. Vi bearbejder tanker/følelser såsom selvhad, skyld, vrede og arbejder med at forbedre kvaliteten af hverdagen og begynder at lave planer og mål for fremtiden. Alle disse er vigtige terapeutiske mål , som jeg diskuterer og udvikler sammen med min klient. Et andet vigtigt mål er at forstå og arbejde med selve den traumatiske situation, således at klienten kan forvandle begivenheden til en historie og den historie derefter kan integreres i klientens livsforløb, som en tidligere begivenhed.