Intuitive empati: positive træk, grundlæggende værktøjer og problemer

Intuitive empati: positive træk, grundlæggende værktøjer og problemer

Kære Alle,

Jeg vil begynde bloggen med kort at fortælle om de vidunderlige ting man kan opleve, hvis man er særligt sensitiv og/eller intuitiv empath.

Du kan også læse om tre af de vigtigste redskaber, du kan benytte dig af som intuitiv empath.

Sidste del er kort information omkring nogle af de emner og problemer, som både intuitive empaths og særligt sensitive klienter kontakter mig med/omkring.

Empaths har vidunderlige karaktertræk

Som empath kan du:

Have et stort hjerte og et naturligt instinkt for at hjælpe andre.

  • Fornemme andre menneskers energi.
  • Være en drømmer og idealist.
  • Være passioneret, dyb, i kontakt med dine følelser og medfølende.
  • Være intuitiv, spirituel og i stand til at fornemme energi.
  • Have et særligt forhold til naturen og føle dig hjemme i den.
  • Have en særlig forbindelse med dyr, træer og planter

Kilde: Judith Orloff, M.D.

Basale redskaber til at opnå grounding, centrering og beskyttelse

Grounding- og Jordforbindelsesmeditationen

Opsøg et stille sted, visualiser et stort træ med en stærk stamme, der strækker sig ned langs din krops centrum fra hovedet til tæerne. Visualiser at træets rødder gror fra dine fodsåler, gror dybt ned i jorden, idet de giver dig en behagelig fornemmelse af soliditet og af at være rodfæstet.

Tre Minutters Hjertemeditationen

Luk dine øjne. Træk vejret dybt et par gange og slap af. Læg derefter din håndflade over hjertechakraet midtpå brystet. Fokuser på et smukt billede, du elsker, fx en solnedgang, en rose, havet eller et barneansigt. Mærk, at kærligheden opbygges i dit hjerte og i din krop. Lad nu denne følelse af kærlighed lindre og opfriske dig. Giftig energi forlader din krop, idet kærligheden renser dig.

Beskyt dig selv på arbejdet

I stressfulde arbejdssituationer – eller hvis du fornemmer, at du overtager en kollegas energi og følelser – skal du forestille dig et skjold af hvidt lys omkring dig. Et hvidt lys, som beskytter dig og kun tillader det, der er positivt, at trænge igennem. Den strategi sikrer, at du ikke overtager dine klienters eller kollegaers stress.

Kilde: Dr. Judith Orloff, ‘The Empath’s surviving guide, Life strategies for Sensitive people’ 

Problemer og emner, som mine empath eller særligt sensitive klienter kan kontakte mig med

I min kliniske praksis arbejder jeg dagligt med empaths og klienter med en særlig sensitivitet. Nogle af klienterne ved, at de er særligt sensitive og beder om hjælp i forhold til individuelle redskaber, som kan hjælpe dem med at forbedre deres livskvalitet.

Andre kontakter mig på grund af et meget udfordrende forhold til dem selv, og/eller fordi de oplever symptomer på: angst, stress, depression og en generel følelse af overbelastning. De føler, at de hver dag kæmper med udfordringerne i deres liv.

Klienter kan opleve fysisk smerte, som helbredsundersøgelser ikke kan påvise, og de bliver derfor sendt til psykolog for at finde den emotionelle årsag til smerten.

Andre empath klienter har problemer med negative handlemønstre såsom drikke- eller spiseforstyrrelser, overspisning, OCD som et resultat af den følelsesmæssige smerte (og konstante tankestrøm) de dagligt bærer på.

Problemer på arbejdet, med venner, i familien og i relationer, kan også skyldes, at klienten er empath eller meget sensitiv.

Hvorfor? Fordi de kan overtage energien fra menneskene omkring dem, ligesom de også kan have udfordringer med at sætte grænser overfor andre.

En anden stor klientgruppe oplever problemer med selvværd og selvtillid, de føler sig ensomme og har generelt følelsen af, at hele verden er imod dem.

Er du særligt sensitiv? Er du empath?

Når du kontakter mig, hjælper jeg dig med at forstå, hvad problemet er. Hvorfor du oplever de symptomer, du gør?

En helt klar forståelse er den base, vi bygger healingen, den terapeutiske proces, på.

Du vil lære at udvikle færdigheder, der gør dig i stand til at sætte grænser overfor andre, værktøjer til at stoppe med at absorbere andre menneskers energi og følelser, og – meget vigtigt – du vil lære at forstå og respektere dig selv og dine individuelle behov.

Oven i det, vil du forstå – og lære at værdsætte og omfavne – dine egene ressourcer og færdigheder. På den måde skaber du den livskvalitet og den indre fred, som vi alle har brug for for at trives i vores daglige liv.

Med alle mine bedste hilsner,

Melinda

Et lille trin kan hjælpe på vej til en lysere fremtid…

Ring til mig på +4529827417 eller indtast dine oplysninger forneden for at arrangere en aftale – jeg vender tilbage hurtigst muligt.

Hvis du ikke hører fra Melinda, er din henvendelse ikke blevet modtaget. Kontakt venligst Melinda på: melimarton@gmail.com.

Comments are closed.